Foto: Beate Kittilsen

Stamtavle ~ Utstilling ~ Agility ~ Lydighet ~ Grunnferdigheter LP

Navn: NORD (NO, SE, FIN) UCH Donåsen's Don Figaro D'la Hugo
Til daglig kalt: Fievel, Fluff
Kjønn: Hannhund
Rase: Japansk Spisshund
Født: 10.12.07
Reg nr: 01581/08
Oppdretter og medeier: Monica Skauby
Vekt: 8.5 kg
Høyde: 34,5 cm
Patella: UA


Meritter:
Valpeshow: 5*BIR, 2*BIG2, 1*BIG3 1*BIG4
Utstilling: 22*BIR, 2*BIM, 10*CERT, 6*CACIB 2*BIG4 4*BIG3, 2*BIG2, 1*BIG1, 1*res.BIS, 1*BIS2
Lydighet: 1. premie LP1, 176,5 poeng, sølvmerket
Agility: 1 napp
Hopp: Opprykk til klasse 2


Fievel er vel en av de mest helskjønne valpene jeg noen gang har sett. Monica sendte meg bilder fra dag 1, og plutselig en kveld klarte jeg ikke å få det hvite nøste ut av tankene mine. Jeg hadde planer om tispe fra et helt annet kull, men slik ble det altså ikke. Fievel deleies sammen med oppdretter, men bor hos meg.

Fievel er en utrolig festelig liten fyr som kryper seg inn i hjertet på de fleste. Han har et tydelig kroppsspråk, som valp veldig underdanig, som voksen ikke overbegeistret over alle hunder vi møter i parken, men veldig nysjerrig og vil hilse på de fleste. Liker ikke overivrige hannhunder og sier ifra om de plager han.. Pga egen sykdom har jeg ikke fått trent han så mye som ønsket, så vi starter agilitykarrieren litt sent. Lærte han ikke å slappe av som liten, så han stresser litt mye når noe skjer, men han er overlykkelig når han får trene og begynner å få en god utholdenhet. Inne er han veldig behagelig, vakter litt, men sover stort sett.
På utstilling har han gjort det virkelig bra. 2,5 år gammel fikk han tittelen Nordisk utstillingchampion, etter å ha sanket cert og championat i norge, sverige og finnland på 3 mnd. Han har flere gruppeplasseringer og et par BIS plasseringer.
Deltok på sin første lydighetskonkurranse nesten 5 år gammel, 159,5 poeng og sølvmerket.

Navnet:

 

Med denne lille gutten har jeg vært veldig usikker på navn. Det har vært mange forslag, blant annet Flit, Figaro og Ferrari. Ferrari var vel det som fenget meg mest, men Monica mente det ikke passet og i tillegg er navnet veldig tungt å si. Broren min kom med forslaget "Fievel", og for første gang var jeg solgt med en gang og det var bestemt. ;)
Fievel musen fra filmen "An american tail". Vi følger trenden med å velge en ny tegneserie figur. :)